Ambassadeur van

de clusterorganisatie voor Agrifood en de Biobased Economy in Noord-Nederland.  

Partner van

waar kennisinstellingen, bedrijven en overheid samenwerken aan onderzoek en innovatieve oplossingen op het gebied van medische technologie en healthy ageing.

Duurzaam reinigen van Teerhoudend Asfalt

2019 - Onderzoek naar de biologische aanpak van teerhoudend asfaltgranulaat heeft onlangs geleid tot het verkrijgen van een octrooi op deze aanpak!

 

In september 2013 startte Mycelco met Bioniers en BAM infra een proef om teer uit asfalt te verwijderen. Na een kleine 5 jaar van onderzoek, evalueren, opschalen en doorgaan is een proeftuin om ook op grote schaal teer uit asfalt te verwijderen, een feit geworden. De afbraak van teer uit het oude wegdek is één van de 21 innovaties die ingezet wordt bij de herstructurering van provinciale weg N211 in de gemeente Westland, de eerste CO2 negatieve weg.  Mycelco is trots op het feit hier haar bijdrage aan te leveren.

 

Uitgebreide informatie is tevens te vinden op de website van BAM Infra via de link hieronder:  

N211 - Eerste CO2 negatieve weg

 

 

Op de website van de provincie Zuid-Holland, wordt de aanpak van de N211 eveneens nader beschreven.

“Duurzaam reinigen van teerhoudend asfalt"

 

Bij het vernieuwen van het wegdek van de N211 komt teerhoudend asfalt vrij. De verwerking van dit asfalt gebeurt traditioneel met een thermische reiniging waarbij het asfalt wordt verhit. In de proeftuin zal het asfalt duurzaam gereinigd worden met schimmels. Hiermee wordt veel energie en dus CO2 bespaard. Na reiniging blijft er een restproduct achter dat geschikt is om te gebruiken voor de fundering van een weg.”

Lees meer...