Ambassadeur van

de clusterorganisatie voor Agrifood en de Biobased Economy in Noord-Nederland.  

Partner van

waar kennisinstellingen, bedrijven en overheid samenwerken aan onderzoek en innovatieve oplossingen op het gebied van medische technologie en healthy ageing.

BioSubstraat Project

 

Het ontwikkelen van groeisubstraten voor de tuinbouw

van natuur-vezels en biopolymeren. 

 

Het doel van dit project is het ontwikkelen van nieuwe, voor speciale teeltmethoden aangepaste groeisubstraten op basis van reststoffen (hennepvezels, hout, biopolymeren), omconventionele substraten (turf- of minerale wol) tevervangen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van regionale grondstoffen die na gebruik weer kunnen worden toegevoegd aan de natuurlijke kringloop. 

 

Het innovatieve aspect betreft de ontwikkeling van een hoogwaardig substraat voor de glastuinbouw dat gebaseerd is op plantaardige vezels van eigen bodem. Daarbij wordt een nieuwe segment van versproducten gecreëerd in het schap van retail/detaillist op basis van Biosubstraat. Het Biosubstraat is een puur biobased product dat voortkomt uit en terugkeert naar moeder-aarde en perfect past in het beeld van de circulaire economie. In dit project ligt de focus op de verlenging van de levensduur van plantaardige materiaal (hennep/houtvezel, één- en meerjarig hout) inclusief de productmatige en teeltkundige consequenties. 

 

Mycelco was bij dit project betrokken voor onderzoek naar de meerwaarde van specifieke schimmels voor het biosubstraat. 

 

Voor meer informatie zie ook: https://www.cropeye.com/nieuws/nieuws-actueel/528-biosubstraat 

Bioeconomie project

Ter gelegenheid 40-jarig bestaan van de EDR

https://chemicalclusteremmen.eu/nieuws/grote-belangstelling-voor-bioeconomie-project/

 

Bekijk film